søndag den 31. maj 2015

Fields dagbog uge 1

Første uge

Vi har nu været i Fields en uge (næsten) og er godt i gang. Vi har overtaget nogle af operatørrummene og salene og er begyndt at modtage de første leverancer ud af mange, som skal til for at bygge verdens mest moderne og fremtidsrettede biograf. Det er faktisk ikke tomme ord. De næste 9 uger introducerer vi så meget ny teknik i Fields, at biografen kommer til at sætte nye standarder for kinoteknik og give os et afsæt for, hvordan vi skal projektere vores kommende biografprojekter.

I løbet af de 9 uger får vi besøg fra en række af verdens førende leverandører af lyd og billede til biografer, som kommer til at deltage i installationerne, lave kurser i den nyeste teknik og følge arbejdet.


Højt til loftet

Tirsdag kom der loftshøjttalere til Dolby Atmos-installationen i sal 1. Der bliver i alt 16 højttalere i loftet fordelt på to rækker. Da vi lavede Atmos-installationen i Imperial, stod vi med en kæmpe udfordring i at få de mange surroundhøjttalere op, vinklet og tiltet korrekt i forhold til Dolbys omfattende specifikationer. Det kostede blod, sved, tårer, tid (meget tid) og flere penge, end vi har lyst til at tænke på. Heldigvis har Adaptive Technologies Group i Californien i mellemtiden lavet en serie beslag og ophæng, som er designet specifikt til dette formål. Der kom en palle fra dem i tirsdags med alle de dele, som skulle bruges til at hænge de mange (og tunge) højttalere op i sal 1.

Der er altså højt til loftet, når man står forrest i salen og kigger op. 9 meter og 60 cm for at være helt præcis. Gazebo har stået for monteringen i loftet, og der mangler kun en justering af de to forreste positioner, som kommer på plads mandag morgen.


Næste uge

I næste uge tager vi for alvor fat. Onsdag modtager vi 23 paller højttalere og andet lydudstyr. I alt 184 højttalere fra QSC skal installeres i de 9 sale - 15 subwoofers, 140 surrounder og 29 fronthøjttalere. Torsdag lander de nye projektorer og projektorracks, som bliver fordelt i operatørrummene og fysisk sat op allerede samme dag. I sal 1 bliver det Barcos nye DP4K-60L laserprojektor, som leverer nær ved dobbelt så meget lys, som den 32B, vi har i vores største sale i dag. Den kræver så også et amerikanerkøleskab af en køleenhed, som skal stå i nærheden oppe i operatørrummet.

Der er lang vej hjem til åbningen i august, men i kinoteknikken glæder vi os som små børn til jul med at komme i gang med alt det nye.

Her er lidt stemningsbilleder fra biografen, som den så ud fredag aften, inden jeg tog hjem.



Sal 1 med nye loftshøjttalere. Det er lærredet, som står i trækassen mellem stilladserne. Det blev løftet ind med kran gennem glasgangen, som forbinder biografen med Fields.

Sal 1's operatørrum. Oppe til venstre hænger en overflødighed af højttalerkabler, som skal forbindes til de 17 QSC forstærkere i den ene ende og de 50 højttalere i den anden ende. Det er i øvrigt det nye forstærkerrack, som kan ses til højre

Fordelingsgangen oppe ved sal 1. Som det kan ses, er vi stort set klar til at modtage gæsterne.

Foyeren set oppe fra trappen. Man kommer ind til venstre bag væggen og går over til højre, hvor man bruger alle sine penge hos Lau i concession.

Sal 2 med amtico på repos'et og de nye tæpper på vej til at blive lagt på.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar